The art addict
Annons
Annons

Utställningar ni måste se

Just nu pågår det några utställningar som ni måste se. Vare sig ni är konstintresserade eller inte. Varsågoda. 

Per B Sundberg på Andréhn-Schiptjenko

Sundbergs skulpturer spränger  gränser och bryter mot allt. Du vill definiera vad det är du ser. Är det skulptur, är det vaser, är det på riktigt eller är det en dröm? Jag vill skrika till de mögliga svamparna och svulstiga formationerna och fråga vad de vill säga mig??? Men tysta står de kvar i sin odefinierade perfektion, och bara är. Både vackra och vidriga. Allt är i keramik men skapat på hans alldeles egna magiska sätt. Utställningen pågår fram till den 23 april. 

Annons
Per B Sundberg, Andréhn-Schiptjenko, Stockholm

 

Annons
Per B Sundberg, på Andréhn-Schiptjenko, Stockholm

 

 

Anna Pajak på Wetterling Gallery

Som elektronisk musik och kraftfulla känslor skapar hon inbjudande stora oljemålningar och denna gång även extremt smarriga glasskulpturer. Utgångspunkten för hennes skapande är ofta en kroppslig sensation, till exempel känslan av att falla handlöst, som hon översätter i ett visuellt uttryck. Hennes måleri utforskar geometriska utrymmen och arkitektoniska element så som ytor, mönster och djup.

Annons

Pajak inspireras av kvinnliga konstnärer, författare och pionjärer. Hennes examensarbete var i dialog med Hilma af Klint och hennes första soloutställning på Wetterling Gallery, Ghost Flowers, Arrived Through Water, behandlade relationen med henne och Georgia O’Keeffe.

Denna gång heter utställningen Medusas Skratt och hon inspirationen från den grekiska mytologin och fångar upp hur motgångar kan göra dig starkare. Verken i Medusas Skratt är kraftfulla och starka, där färger, symboler och perspektiv får ta mycket plats. Anna Pajak har en unik bildvärld där det abstrakta möter det figurativa och utmanar våra sinnen. Utställningen pågår fram till 19 mars på Wetterling Gallery. 

Anna Pajak Wetterling gallery

 

Bjarne Melgaard på Anna Bohman Gallery

Denna mästare av utryck och känslor bjuder på en enastående utställning på Anna Bohman gallery. Melgaard är en favorit som ofta uppmanar till skratt och tårar på samma gång. Det sere glättigt och poppigt ut till en början men ofta gömmer sig budskap som provocerar eller belyser svårare ämnen. Utställningen pågår till 27 mars på Anna Bohman gallery. 

 

Annons

 

 

Dela på:
Laddar