The art addict
Annons

Tips: Gotlands bästa konstupplevelse

Det säkraste kortet om du törstar efter bra samtidskonst och är på Gotland.

Det finns mycket att se på Gotland och vägarna är fyllda av hantverk, krukmakerier och kuriosa. Men när det gäller samtidskonst så är det Magnus Karlssons sommargalleri som gäller. Har tipsat om det förut, men det tåls att prata om varje år. Magnus Karlsson har sitt sommarhus på Gotland och i den tillhörande ladan har han skapat ett alldeles, alldeles underbart galleri. Ett tag trodde vi att vi skulle förlora honom till Frankrike där han engagerat sig i ett hotel. Men vi har kunnat pusta ut och har honom kvar på ön. Igår bjöd Magnus på vernissage och dessutom fyllde han år. Festen och öppningen blev självklart inte som han hade tänkt sig med de rådande omständigheterna.

Annons

Utställningen bär titeln ”Stilla Liv”. Ett sammanfattande ord för många denna vår. I utställningen visas målningar, skulptur och fotografi med tingen i fokus. Bilder och objekt av föremål som arrangerats omsorgsfullt eller där vardagen och slumpen fått bestämma. När livet stannar upp och ögonblicket förlängs ges nya möjligheter att betrakta och tränga in i föremålens berättelser.

Karin Mamma Andersson . Spelman, 2020. Olja på Pannå.
Annons
Magnus Karlsson, Gallerist och födelsedagsbarn.
Galleri Magnus Karlsson. Hellvi Kännungs, Gotland, Sweden
Hellvi Kännungs, Gotland.
Klara Kristalova. Efter Stormen, 2016.
Annons
Ziggy valde sin favorit i Carl Hammoud. Pencil on paper. 2020.
Zoë valde Tommy Hildins Skuggspel från 2020.
Anna Bjerger. Heart 2020.

Det var många svenska konstnärer, men ett ny konstnär för mig var Andrew Cranston som hade ett väldigt fint litet verk inne i ett av hörnen.

Annons
Andrew Cranston ‘One time in Assynt’, oil and varnish on hardback book cover. Skulle visats på Frieze NY, men det blev Gotalnd istället.

Konstnärer i utställningen

Mamma AnderssonAmy Bennett, Ola Billgren, Anna Bjerger, Johan Bladh, Andrew Cranston, Sara-Vide Ericson, Sven X:et Erixson, Jens FängeCarl HammoudTommy HildingJohanna Karlsson, Björn Keller, Klara Kristalova, Esko Männikkö, Maria NordinJockum NordströmBella Rune & Mohammed Sami.

Sommargalleriet i Hellvi Känungs har öppet lördag–söndag kl. 12–16 (18, 19, 25 & 26 juli samt 1 & 2 augusti)
Håll utkik på Instagram @gallerimagnuskarlsson för uppdateringar.

Annons

Dela på:
Laddar