The art addict
Annons

Här är sommarens utomhusutställningar

Här är är utställningarna som är utomhus som du inte vill missa. Både gratis och Corona-vänliga! Nu när sommaren äntligen kommit och vädret tillåter att vara ute börjar utomhusutställningarna öppna.

Alice Aycock på Djurgården

I sommar kommer Alice Aycocks fantastiska skulpturer flyttas ut på Djurgården i Stockholm. Utställningen öppnar idag och arrangeras av Prinsessan Estelles Kulturstiftelse. Alice Aycock är verksam i New York och är en pionjär inom begreppet Land Art. Utställningen på Djurgården är hennes första separatutställning i Skandinavien. Eftersom Djurgården är en av Sveriges mest besökta platser så lär denna utstställning bli en av de mest besökta utställningara i landet.

Annons

Utställningen öppnar 7 juni och pågår fram till 27 september.

Annons
Foto: hiepler, brunier, ©2020 Alice Aycock Courtesy of Alice Aycock and Galerie Thomas Schulte, Berlin
Foto: Temporarily installed at the Chatsworth House, Derbyshire, UK for Beyond the Limits: Sotheby’s at Chatsworth, 2014. Reproduced by permission of Sotheby’s Courtesy Galerie Thomas Schulte, Berlin
Foto: Sebastiano Pellion di Persano. Courtesy of Alice Aycock and Galerie Thomas Schulte, Berlin

Skulptur i naturen

En perfekt uflykt från Stockholm är Artipelag på Värmdö. Själva konsthallen är fortfarande stängd men utmed ett promenadstråk går det att uppleva den permanenta utomhusutställningen Skulptur i natur med tio skulpturer i skärgårdsmiljö. Verkligen värt ett besök. 

Annons
Berlinde De Bruyckere, Rodt, 6 januari, 2012. Bild: Artipelag
Klara Kristalova, Det som håller mig tillbaka bär mig vidare, 2017. Bild: Artipelag
Lars Nilsson. Pojke, 2012 Bild: Artipelag

 

ELASTIC rural 

ELASTIC Gallerys nya satsning ELASTIC rural som var planerad att starta 2021 inledds redan denna sommaren efter en vårsäsong som inte varit likt något annat under galleriets 15 åriga verksamhet. 

ELASTIC rural presenterar i år  grupputställningen Into Nature, där Katja Pettersson, Jone Kvie, Catrin Andersson, Magnus Thierfelder, Anna Ling och Clara Gesang-Gottowt från galleriprogrammet och gästkonstnärer som Jan Carleklev och John Alberts visas i den gamla möbelfabriken i brukssamhället Jädraås i hjärtat av Gävleborg, 30 min från Gävle och 10 min från Ockelbo. Utställningen presenteras i vad som de senaste 5 åren varit galleriets extern lager och showroom. Med denna tidigarelagda start presenteras utställningen och lokalerna i ett råare utförande, men med en nära dialog med platsen och dess historia.

Annons

Planerad utställningsperiod 19/7-16/8, öppet söndagar 12.00-16.00 eller efter överenskommelse.

För min del så blir det Gotland och Skåne som vanligt denna sommar och kanske nu tur till Gävleborg

Katja Pettersson. Detalj; Oriantating Memory, 2020. Akvarell på papper

 

Annons
Jone Kvie. Hero´s Helmet, 2007 patinated bronze, 38 x 38 x 38 cm Ed. 3 of 5. Foto © Tom Diaz.

 

Dela på:
Laddar